Knjiga

Novo izdanje

3x3
TO SMO MI

Strateško pozicioniranje i Quantum menadžment u formuli održivog razvoja društva – od pojedinca do države –

Šta čitaoci kažu

Neki od komentara mojih vernih čitalaca

Ovo nije knjiga, ovo je udžbenik  za posao i život!
Baš u pravo vreme, da se reorganizujete, strateški delujete i pozicionirate!
Knjiga žene – svetskog stratega. Knjiga koja iznosi Algoritam T.E.S.L.A.
Kreće od ja jesam i predstavlja metodologiju 3X3=TO SMO MI !
Izučavajući kvantni um Nikole Tesle došla je i uvela u akciju kvantni menadžment – QuantUM menadžment !
Zašto baš X? Zašto je Ilon  Mask promenio mrežu Twitter u X?
Zaista vibracije pobednika!
Zaista knjiga vibrira pobednički!

💫”3X3=TO SMO MI”- Mirjana Prljević💫
Od pojedinca do države!

Ivana Malenko

Pred čitaocima se nalazi jedna veoma zanimljiva, neobična i provokativna knjiga, koja obuhvata širok spektar tema iz oblasti strateškog pozicioniranja, menadžmenta, marketinga, ali i nekih graničnih područja nauke poput ezoterije i duhovnosti. Centralna tema je Strateško pozicioniranje i Globalno Strateško Pozicioniranje Srbije – GPS. Knjiga nastoji da ova pitanja obradi i rasvetli iz različitih uglova pozivajući se na teorijska saznanja, praktičnu primenu menadžment i marketing veština, brojne studije slučaja, pa čak i područja duhovnosti poput kvantne fizike i kvantnog menadžmenta, polja akaše i moderne nauke, Teslinog algoritma naučnog saznanja. Autorka je po svojoj vokaciji ekonomista, ali se uvidom u knjigu stiče utisak da je reč o bezmalo renesansnoj ličnosti koja je istovremeno i istraživač, pisac, poslovni čovek, lobista, društveni delatnik, menadžer, lider, novinar, organizator, svetski putnik. Mirjana Prljević je napisala jednu zanimljivu, inspirativnu i nadasve korisnu knjigu koju toplo preporučujemo istraživačima, ekonomistima, zastupnicima univerzalnog pogleda na nauku, praktičarima, studentima, ali i široj čitalačkoj publici, jer se ovde kao u nekom modernom muzeju umetnosti može pronaći za svakog ponešto.

prof. dr Bojan Dimitrijević

Lako i sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv da recenziram knjigu svoje nekadašnje studentkinje Mirjana Prljević. Tokom čitanja, uverio sam se da to ipak nije jednostavan zadatak budući da se radi o složenoj i pomalo nekonvencionalnoj knjizi. Složenost ovog izdanja se vidi već na prvom koraku, kada se pročita naslov: napisan u tri reda, sadrži u sebi i formulu i pojašnjenje da se tekst odnosi na pojedince i na države, informiše čitaoca da knjiga sadrži u sebi i marketing u obliku koncepta pozicioniranja, ali i menadžment kroz koncept Kvantnog menadžmenta. Naslov, dodatno, obuhvata i veoma aktuelan pojam održivosti, ukazujući da je ova složena problematika istovremeno u trendu sa najnovijim zbivanjima. Kome se može preporučiti ova knjiga? Svakako čitaocima koji su radoznali i koji žele da na originalan način uđu u one oblasti koje su im do sada možda bile manje poznate. Knjiga će sigurno biti interesantna za ekonomiste, ali i za sve one koji se bave projektima ili se bave rešavanjem problema u društvenoj zajednici. Knjiga je interesantna i za inovatore jer otkriva način prenošenja koncepata iz jednog polja nauke i društvenog života u sasvim drugačija polja primene.

prof. dr Goran Petković

Za mene najznačajniji kvalitet ove knjige je Mirjanin koncept uma koji je pored njenog, izuzetno stručnog, karijernog opusa uvrstila u prvi i treći deo, povezavši ih kroz drugi deo ‘Sport kao Biznis – Biznis kao Sport – zajedno su Umetnost’, i prikazavši šta je sve do sada napravljeno u basketu 3X3, od američkog modela, preko korporativnih marketinških projekata do današnje komercijalizacije koji je FIBA pretvorila u veoma veliki biznis. Izuzetno je povezala knjigu sa Teslinim brojem 3. koji pokazuje put u više instance. Lični kodeks zdravog balansiranja SPORTA – BIZNISA – DRUŠTVA je usvojila iz svoje životne filozofije, što je spojila sa pravilima iz sporta koje je primenila u biznisu, radeći dugo i strpljivo, shvativši koliko je to važno za društvo, jer samo aktivan pojedinac čini zdravo društvo, u kome svaki pojedinac mora da voli samog sebe da bi voleo i druge.

Bratislav Bata Đorđević, dugogodišnji sportski aktivista

“Šah je igra ukradene matrice, zavodljivosti čovekovog uma koji igra na jednoj tabli (teritoriji) po pravilima drugih, a to u svojoj sujeti i nadmoći trenutne situacije ne vidi, sedi na stolici znači pasivan je, ruši odbranu drugih svojim lukavim napadima i uvek sa druge strane vidi protivnika. Mi, mi smo stratezi Kola. Sa devet godina krenula sam da igram u Kulturno-umetničkom društvu „Kosta Abrašević“, iz Beograda. U kolu se svi drže za ruke, podržavaju jedni druge, zna se ko vodi a ko je na ’kecu’, igramo na zemlji a stremimo ka nebu, ako se neko spotakne tu smo da ga pomognemo da održi korak, i nikad, baš nikad nemamo protivnika sa druge strane. Mi se takmičimo u lepoti koraka jedne koreografije koja je uvek inspirisana narodnim folklorom ili predanjem, nadigravanju snage i umešnosti igrača u izražavanju osećanja i poruke kojim igra odiše.“ Prve su stranice knjige „3X3=TO SMO MI“ izuzetne @mirjanaprljević eksperta i savetnika za Strateško pozicioniranje. Knjiga je puna edukativnog sadržaja, dubokog promišljanja ali i konkretnih rešenja.

Jelena Ivanović Tomašević
Scroll to Top